כיום קיימים סוגים רבים ומגוונים של משטחי שקילה, המשמשים למטרות שונות גם במגזר הפרטי, אך בעיקר במגזר העסקי והתעשייתי. משטחים אלו נבדלים אחד מהשני ביכולת השקילה, בגודלם, בצורתם ובפרמטרים הנוספים הנלווים למכשיר. חשיבותו של כלי השקילה הובילה להמצאתם ופיתוחם של משקלים רבים, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם יכולת המדידה משתכללת מבחינת הנוחות ומבחינת הדיוק.
על אף השימוש הנרחב והיום יומי של רבים מאיתנו במשקלים שונים, נדיר כי אנו עוצרים לחשוב על המשמעות והאפקט החיובי של מכשירי השקילה על חיינו, ולכן כדאי לדעת מהם הסוגים השונים של המשקלים הנפוצים ביותר הקיימים:
- משקלי תלייה – משקלים תלויים המחוברים לקיר. גודלם הוא כגודל מחשבון, וניתן לראות את משקל החפץ הנתלה על גבי וו המחובר למכשיר עצמו. המשקל המקסימלי אותו משקל תלייה יכול לשאת משתנה בין המשקלים השונים. משקלי תלייה נוחים בעיקר למקומות קטנים בהם אין מספיק מקום להניח משטח שקילה על הרצפה.
- משקלי ביקורת – אלו הם משקלים קטנים המיועדים למשטח עבודה או לשולחן. משקלים אלו קטנים יחסית ובעלי תצוגה דיגיטלית. הם נפוצים בשקילת ירקות ופירות ופעמים רבות פועלים על סוללה נטענת כך שניתן להשתמש בהם גם ללא חשמל. כושר השקילה של משקלים אלו מוגבל ולרוב טווח השקילה שלהם נע עד 30 קילוגרם.
- משקלים תעשייתיים – מדובר במשטחי שקילה מאסיביים ונייחים בעלי יכולת שקילה של כמה טונות. משתמשים בהם בעיקר כדי לשקול מוצרים מסוגים שונים, כמו: מתכת, פלסטיקה, קרמיקה ועוד. משקלים אלו מספקים מספר פונקציות נוספות המסייעות בניהול מלאי, במינון, בזיהוי פריטים ועוד.
- משקלי אמבטיה – מדובר במשטחי שקילה עם רמפת עלייה וירידה, המתאימה להעלאה של עגלות מסוגים שונים. מרבית השימוש במשקלים אלו הוא במפעלי מזון, במכבסות ובבתי חולים מאחר וניתן להתאים את המשקל לעגלות מסוגים וגדלים שונים. משטח שקילה זה פותר את בעיית השקילה של עגלות כבדות ומסיר את הצורך שבהעברת המוצרים אל המשטח ובחזרה אל העגלה.
כמובן שיש עוד סוגי משקלים רבים, ולכן, על מנת לבצע רכישה מושכלת של משטח שקילה חשוב להכיר את המוצרים השונים, ואת השימושים הנפוצים בהם.
Comments are closed.