לא סתם התזונה שלנו תופסת מקום של כבוד בתוכניות הטלוויזיה, כתבות בעיתונים ובשיח היומיומי. בעשור האחרון המודעות לנושא התזונה על מורכבויותיו עלה לתודעה הציבורית ביתר שאת, ועורר לא מעט תנועות המתבססות כל אחת על מחקרים אלו ואחרים.
האוניברסיטאות החוקרות וגופים ממומנים ומסחריים מפרסמים מחקרים שונים חדשות לבקרים, וההורים המחפשים להעניק אוכל בריא לילדים שלהם מוצאים את עצמם לא מעט פעמים מול מידע מבלבל, עודף אינפורמציה, ואפילו עובדות מנוגדות.
אוכל בריא לילדים – טבעונות?
ניתן לומר באופן גורף כי אוויר נקי ועם מספיק חמצן הוא גורם חיוני לבריאות של כולנו. מצד שני, קשה יותר להצביע על מזון מסוים ולומר כי הנה, מזון זה הינו האוכל הבריא ביותר לילדים, בה' הידיעה.
הטבעונות הפכה לטרנד לוהט אשר הגיע בדרך זו או אחרת, כרעיון לשיחה או לוויכוח, כדרך חיים או כמשהו שמנסים מעת לעת, כמעט בכל בית בישראל. המחקרים מספרים דברים שונים ומגוונים, וממש כמו כל סוג אחר של דיאטה, יש לזכור כי ההתאמה באופי התזונה לא יכולה להיות גורפת לכולנו.
כדי לתת אוכל בריא לילדים שלכם, אתם צריכים להיות יותר ערניים ורגישים לתגובות שלהם למזון. הטבעונות או הצמחונות יכולה להיות הכיוון הנכון לרוב הילדים, אך כפי הנראה לא לכולם. ילדים רבים סובלים מבעיות של ליחה, בין אם מדובר בנזלות, הצטננויות חוזרות, או חוסר ריכוז וכבדות. החלב ומוצריו הם לעיתים קרובות מאוד הסיבה העיקרית לכך, וניסוי ערני ומודע תוך שינוי התזונה והתבוננות בתוצאות הוא הדרך להחליט על התפריט הנכון.
ממה להימנע באופן גורף?
נכון, זה לא פשוט לומר מהו אוכל בריא לילדים בצורה גורפת המכלילה את כולם, אך בכל זאת, ישנו קונצנזוס די מלא על הדברים מהם יש להימנע, ומה נחשב אוכל שאינו בריא לילדכם.
הלבנים – סוכר לבן, אורז לבן וקמח לבן על נגזרותיהם הם גורמי חולי בגוף, ומעוררים תופעות שונות כגון אי-שקט וחוסר ריכוז, ועד לכדי בעיות גופניות חמורות כגון סוכרת.
ההימנעות המוחלטת מאלו, תוך מעבר לשימוש באותם המוצרים שהפכו פופולאריים עם העלייה במודעות להשפעת האוכל על בריאות הילדים (והמבוגרים), לדוגמא חלב אורז או סויה, או סירופ סילאן או חרובים, יכולה להשפיע לטובה על בריאות הילד שלכם.