בעולם שהוא בעצם כפר גלובלי אין פלא שהשירות של המרת מטבע באשדוד הינו שירות חשוב ופופולרי. באופן כללי שוק מטבעות החוץ הוא שוק פעיל מאוד ולמעשה אחד הגדולים והמשפיעים ביותר בעולם הפיננסי של ימינו, ובפרט הוא המקום אליו מגיעים כל מי שצריך דולרים, אירו, לירות שטרלינג, ינים, רובלים או כל מטבע אחר מכל סיבה שהיא, וכמובן שגם מי שרוצה למכור מטבעות ושטרות של מדינות אחרות מוזמן לצ'יינג' באשדוד.
על-מנת להבין טוב יותר את השוק, הנה סקירה של השערים השונים בהם משתמשים לצורך עסקאות מט"ח:
שער יציג
זהו השער של המטבע אשר נקבע ע"י בנק ישראל.
שער זה אינו מחייב את מי שמבצע עסקאות מט"ח ובהתאם גם לא את מי שמבקש ליהנות משירותי המרת מטבע באשדוד אולם הוא כן מהווה אינדיקציה לגבי ערכו של כל מטבע ומטבע ברחבי העולם.
בנק ישראל מבסס את קביעת השער היציג בכל יום פעילות על שערי החליפין שלו במדינות אחרות בעולם ובפרט על היחס בינו לבין הדולר של ארה"ב.
שער רציף
שער אשר משתנה באופן רציף לאורך כל שעות המסחר במטבע (מסחר במט"ח מתבצע במשך 6 ימים בשבוע ולאורך כל 24 שעות היממה).
גם שער רציף אינו מחייב שימוש בו במסגרת עסקאות מט"ח או כשפונים אל שירות המרת מט"ח באשדוד.
שער העברות והמחאות
זהו השער שמשמש בסיס לעסקאות מט"ח שלא מועבר במסגרתן כסף מזומן (אלא צ'קים או העברה בנקאית). כל גוף אשר קונה או מוכר מט"ח בדרכים אלה מפרסם את שער ההעברות וההמחאות שלו ומחויב אליו כמובן.
שער מזומן
זהו השער שמשמש בסיס לעסקאות מט"ח שכוללות שימוש בכסף מזומן. לרוב הוא גבוה יותר משער ההעברות וההמחאות, וגם הוא עשוי להשתנות בין הגופים השונים המציעים קניית ומכירת מטבעות ובהם כמובן הבנקים השונים וכן שירות המרת מטבע באשדוד.
שערי קנייה ומכירה של המרת מטבע באשדוד
עבור כל אחד מהשערים הנ"ל ישנו גם שער מכירה וגם שער קנייה. שער המכירה, ברוב המקרים, נמוך מהשער היציג, ואילו שער הקנייה גבוה ממנו – ההפרש נועד כמובן לממן את הפעילות של שירות המרת מטבע חוץ באשדוד, והוא גם זה שמאפשר ללקוח להבין האם העסקה משתלמת גם מבחינתו.
Comments are closed.