הנושא של זכויות יוצרים באופן כללי הוא מורכב. וכאשר מדובר על זכויות יוצרים באינטרנט, הוא מורכב עוד יותר. רוצים להבין למה ומהי המשמעות? המשיכו לקרוא!
על זכויות יוצרים באופן כללי
זכויות יוצרים נועדו להגן על יוצרים ואמנים מכל הסוגים ובכל התחומים ועל הפרנסה שלהם. לדוגמה, כאשר אדם כותב ספר, יש לו זכויות על היצירה שלו והמשמעות היא, שאסור לאדם אחר להשתמש ביצירה שלו למטרות רווח אישיות שלו ללא אישור של היוצר המקורי.
השתתפות ביצירה
מלבד החלק של יצירת היצירה עצמה, פעמים רבות יש אנשים נוספים, שלוקחים חלק ביצירה כדוגמת במאים, שחקנים, זמרים, צלמים, הוצאות לאור וכך הלאה. אמנם אנשים אלו לא לקחו חלק בהגיית הרעיון של היצירה, אבל בהחלט יש להם חלק במימוש שלה והיות שכך, גם להם יש חלק בזכויות היוצרים.
דוגמה מפורסמת לכך היא המקרה של סינדי לי גרסיה, שגילמה תפקיד בסרטון אנטי מוסלמי והופיעה בו במשך כ-5 שניות בלבד. שניות ספורות אלו הובילו לכך שהיא קיבלה איומים ממשיים על חייה ולכן יכלה לדרוש הסרה של הסרטון בזכות זכויות היוצרים שלה. היות שהסרטון הופיע באינטרנט בלבד, מדובר על זכויות יוצרים באינטרנט, שאינן שונות בהרבה מזכויות יוצרים של יצירות שאינן אינטרנטיות.
הקשר לאינטרנט
מדהים, איך בכל שנה אפשר כמעט להרגיש את השינויים וההתקדמויות המתרחשים ברחבי רשת האינטרנט ומן הסתם, ניתן לחוש בכך גם בעולם התרבות. למעשה, רבים מן האמנים המפורסמים ביותר שהתגלו בשנים אחרונות פרצו לתודעתנו דרך אתרי אינטרנט שונים כשבראש הרשימה נמצא אתר יוטיוב, בו מתפרסמים סרטונים וקליפים רבים של אמנים אנונימיים, המקווים להתפרסם כפי שעשו רבים לפניהם.
זכויות יוצרים באינטרנט
אם אמרנו, שרשת האינטרנט מהווה דרך נפלאה לחשיפה של אמנים, הרי שלא רק בזה העניין וניתן למצוא באינטרנט גם מאמרים מדעיים, כתבות מכל הסוגים ועוד. כל אלו נחשבות כיצירות ולכן גם הן נמצאות תחת ההגדרה החוקית של זכויות יוצרים באינטרנט. במידה ופגעו בזכויות היוצרים שלכם או שאתם חוששים לפגוע בזכויות יוצרים של אדם אחר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום זה.
Comments are closed.