כדי לענות על השאלה הזו יש להסתכל על התמונה הרחבה, ולחלק את הדעות השונות. ייעוץ שינה לתינוקות הוא עניין פופולארי שהרבה הורים טריים היו מעוניינים להתחיל, אבל הם מתלבטים לגבי גיל התינוק, ומתי יהיה הכי נכון להתחיל עם התינוק את ייעוץ השינה.
מהבחינה הביולוגית
נאמר שמגיל ארבעה חודשים אפשר להתחיל את התהליך של לימוד התינוק להירדמות עצמאית. בגיל ארבעה חודשים הגוף מתחיל להפריש את הכמות של הורמון השינה הרצויה על מנת להירדם. בנוסף, בגיל ארבעה חודשים התינוק מגיע מבחינה מוטורית לשלב שבו הוא יוכל לגשת למוצץ ולשים אותו בפיו בעצמו. ייעוץ שינה לתינוקות בדרך כלל יתחיל מגיל ארבעה – חמישה חודשים.
שגרה
ייעוץ שינה לתינוקות לרוב דוגל בפיתוח שגרת יומיום עקבית, רציפה וכוללת לכל התא המשפחתי. התינוק יהיה זקוק לשגרה בכל הנוגע לשינה, ולכן, אל תתחילו בייעוץ השינה לתינוקכם אם אתם יודעים שמתוכנן אירוע שיפריע לשגרה. רצף שגרתי נחשב לעשרה ימים לפחות של שגרה קבועה, וחשוב שבמשך עשרת הימים האלו לא יהיו הפרעות. תכננו עשרה ימים בהם אתם לא נותנים להפרעות כלשהן להיכנס לשגרה, ואז החלו בתהליך.
הורים דואגים
כמו כל הורה טרי, הדאגה לתינוק היא טבעית ומוכרת. יש לזכור שייעוץ שינה לתינוקות כרוך בשינויים מהצד שלכם. הורים רבים עלולים למצוא את עצמם מתקשים לעמוד במגבלות שיועץ השינה הכתיב, ובכך לא לעמוד בתהליך. אז לפני שאתם נכנסים לתהליך, בדקו עם עצמכם האם אתם מוכנים לערוך שינוי? האם תהיו עמידים בפני התוכנית שיועץ השינה יכין לכם? זכרו, שאתם אלו המכתיבים את השינוי לתינוק שלכם, ועל כתפיכם תהיה מוטלת האחריות להמשיך בתהליך באופן שיחולל שינוי. הורים רבים מוצאים עצמם פונים לייעוץ שינה לתינוק שלהם, במחשבה שהייעוץ יחולל את השינוי, אבל כשמגיע הזמן ליישם את התוכנית, הם מתקשים מפאת דאגה לתינוק שלהם. הייעוץ לא יעבוד אם לא תיישמו את מה שהיועץ ייעץ לכם. חשוב לדעת, שהתחלה של תהליך שכזה והפסקתו, עלולים לערער את התינוק ולגרום לנזק, לכן, לא מומלץ להפסיק את התהליך באמצע, מה שאומר שתהיו חייבים להיות מוכנים על מנת להתחיל בתהליך.
Comments are closed.