בזכות פיתוחים של מכשור, חומרים וטכניקות בשנים האחרונות, כיום ניתן לעבור השתלות שיניים בטוחות, מדויקות ועמידות יותר מאשר בעבר. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא השתלת שיניים ממוחשבת, עליה תוכלו לקרוא בכתבה הבאה.
שימוש בסד ממוחשב לצורך ההשתלה
מטרתה של כל השתלת שיניים היא לבנות בסיס מלאכותי במקום שורש השן, ועל הבסיס הזה שנקרא "שתל" אפשר ליישם תותבת או כתר. בהשתלות ממוחשבות מתחיל התהליך בבדיקת סי.טי במכון מיוחד, ולאחר מכן הצילום מועבר אל רופא השיניים במרפאה שלכם, שבתורו שולח את הצילום למעבדה עם דימוי של הלסת בה תבוצע ההשתלה. במעבדה יכינו לפי הצילום והדימוי סד כירורגי ממוחשב שבו ישתמש הרופא במהלך ההשתלה, ותפקיד של הסד הוא להנחות את הרופא בדומה לתוכנת ניווט שקיימת במכשירים ניידים.
היתרון הגדול והמשמעותי של השתלת שיניים ממוחשבת הוא הדיוק הרב של הפרוצדורה, וכן הנוחות הרבה שלה מבחינת הרופא. כמו כן, בניגוד להשתלות רגילות בהשתלה ממוחשבת אין דימום רציני, לא צריך לבצע תפרים ומכאן שההחלמה קצרה ונוחה יותר עבור המטופל. יחד עם זאת, מדובר בפרוצדורה המחייבת ניסיון ובקיאות רבה מצד רופא השיניים, מפני שדווקא השימוש באמצעי ממוחשב עלול להוביל לטעויות. הדבר דומה לניווט בעיר עם תוכנה בנייד שלכם שאינה רואה שינויים בשטח, וההסתמכות עליה "בעיניים עצומות" עלולה להוביל לטעויות.
מתי נדרשת השתלת שיניים ממוחשבת?
למעשה, אין הבדל משמעותי בין המקרים הדורשים השתלת שיניים רגילה או ממוחשבת. מדובר למשל במצבים של שיניים טוחנות חסרות בלסת התחתונה, שבמקומן רוצים ליישם שתל וכתר או תותבת מבלי לפגוע בשיניים הבריאות הסמוכות. לכאורה, מצבים אלו של מחסור בשיניים טוחנות אינם מפריעים ואפשר לחיות איתם, אך אם המצב לא מתוקן מתחילות השיניים הבריאות לשנות מיקום לעבר הפער, דבר המוביל לדלקות חניכיים, לליקויים בסגר ולכאבים בלסת. בעוד שבעבר היו מטופלים מצבים אל באמצעות השחזת השיניים ויישום גשר מעליהן, הרי שכיום מיישמים שתל שהינו עמיד יותר ואינו מצריך השחזה הפוגעת בשן הבריאה. במידה שחסרות כמה שיניים, או אפילו כל השיניים, אפשר ליישם כמה שתלים במקום לבצע תותבת חלקית. הדבר חוסך את אי הנוחות, רפלקס ההקאה ובעיות נוספות הכרוכות בתותבת קבועה.
Comments are closed.