תפילת מנחה היא תפילה אשר נאמרת מדי יום, בין שלושים דקות לאחר יציאת היום ועד לשקיעת השמש. התפילה נאמרת ביום חול ולכן בימי שישי יש להקפיד לומר אותה לפחות חצי שעה לפני השקיעה ויש שיאמרו כי יש להגיד אותה עשרים דקות לפני השקיעה. אם התפילה של יום שבת כבר נאמרה ולאחר מכן יתכן והשבת כבר תיכנס, יש להימנע מהתפילה עצמה, על אף שזו לא נאמרה באותו היום.
כיצד יש להתנהל עם תפילת מנחה אם אין מניין
סוגיה זו היא חשובה והיא עולה אצל אנשים רבים. אם נקבע עם אנשים אחרים להתפלל את המנחה אך הם לא הגיעו לבית הכנסת יש לבחון ראשית אם הם יגיעו או לא. אם ברור כי מדובר באיחור בלבד, אז יש להמתין מעט ולהעדיף להתחיל להתפלל יחדיו. אם אנשים לא מגיעים אל התפילה ונראה כי לא יגיעו, עדיף להתפלל לבד וללא מניין.
מה קורה אם שכחת להגיד מנחה אך השבת נכנסה
קורים מקרים בהם השבת כבר נכנסה, נאמרו כבר התפילות, כולל מזמור שיר ליום השבת ואז האדם נזכר כי הוא שכח להתפלל מנחה. מצבים אלו יכולים לקרות אך במקרים אלו יש לדעת כי אין להגיד את המנחה וזאת כיוון שהשבת כבר נכנסה ותפילה זו שייכת לתפילות של יום חול. עם זאת, אם האדם נזכר כי הוא לא אמר את התפילה וזאת לפני שנאמר מזמור שיר ליום השבת, הוא יוכל לחזור ולהתפלל אותה. התנאי היחיד הוא שיהיה עליו לעשות זאת שלא בתוך בית הכנסת.
התפילה ביום החתונה
ישנן שתי גרסאות לתפילת מנחה ביום החתונה. האחת מתייחסת אל נוסח אשכנז והשנייה אל נוסח ספרד. בנוסח אשכנז נהוג כי גם החתן וגם הכלה יתפללו את התפילה כפי שהיא בסידור של יום כיפור וכי על החתן ביום זה להתענות. כלומר, עליו להרגיש כמו ביום כיפור עצמו. לעומת זאת, בנוסח ספרד אין כל צורך להתענות ביום החתונה ויש להגיד את המנחה בהתאם לנוסח שנאמר ביום הכיפורים.
Comments are closed.