בשני העשורים האחרונים, ניתוק תושבות לאחר רילוקיישן, ובכלל רילוקיישן הפכו למהלכים נגישים הרבה יותר. אלפי ישראלים עוברים למדינות אחרות, לרוב בעקבות פרנסה טובה יותר כמו למשל בחברות הייטק, או לצורך לימודים באוניברסיטאות וכיו"ב. ככל שיותר אנשים עושים את הרילוקיישן, ככה קל יותר לאלו הבאים אחריהם שכן הדרך כבר סלולה.
למרות שרילוקיישן והעתקת התושבות למדינה אחרת הפכו למהלך פופולארי, אפילו לכמה שנים, הרי שכמות הבירוקרטיה והדברים שיש לקחת בחשבון לא קטנה, ואפילו התרחבה עם השנים. אינספור פרטים קטנים שיש לקחת בחשבון, ואלוהים שוכן בפרטים הקטנים. ההשפעה של הדרך בה תבצעו את הרילוקיישן וניתוק התושבות לאחריו היא קריטית.
הדרך לניתוק תושבות לאחר רילוקיישן
בגדול, הדרך לניתוק התושבות לאחר רילוקיישן מתחילה תמיד באותה נקודה: הוכחה כי מרכז החיים שלכם אינו מתקיים בישראל. בכדי לבצע זאת יש להתחיל מול ביטוח הלאומי, אותו מוסד יציב שגובה מכם תשלום חודש בחודשו בכדי לאפשר לכם ליהנות מהטבות כתושבים וכאזרחים של מדינת ישראל.
רבים וטובים הבוחרים ברילוקיישן לא מנתקים תושבות כדי שלאחר חזרתם תהיה בידם האפשרות ליהנות מהזכויות שלהם בביטוח הלאומי, אך אלו הבוחרים אחרת צריכים למלא (בקפידה) את השאלון לקביעת תושבות, ולצרף הוכחות ומסמכים בהתאם. כמובן שכיום, עקב הביקוש הרב, ישנם מומחים המציעים שירות של ניתוק תושבות לאחר רילוקיישן לכל מדינה בעולם.
חוזרים לישראל אחרי ניתוק תושבות ולאחר רילוקיישן
בעוד שבמהלך שהותכם בחו"ל, בין אם מדובר בשנים בודדות ובין עם שני עשורים, אינכם צריכים לשלם מס הכנסה בישראל, וכמובן שלא ביטוח לאומי (שהרי אינכם תושבים), הרי אתם עדיין אזרחים, וכאזרחים מגיעות לכם זכויות מסוימות מהמדינה.
החזרה לישראל והוכחתה (כלומר החזרת מרכז החיים שלכם למדינת ישראל) קלה יותר טכנית מניתוק התושבות לאחר רילוקיישן. למרות המהלך הבירוקראטי המייגע, הרי מדובר לרוב במשהו שזמין ונגיש יותר שכן אתם מכירים את דרכי ההתנהלות מקרוב, בקיאים בשפה וכיו"ב. במצב זה תיכנסו תחת המטריה של "תושב חוזר", ועימה מגיעות הטבות והקלות שונות, ממיסוי ועד משכנתא, ועוד הטבות שונות לחוזרים לישראל.
Comments are closed.