הלחם הנפוץ ביותר והאהוב על מרבית האנשים הוא הלחם הלבן. לחם זה עשוי מקמח חיטה שאיבד בתהליך העיבוד סיבים תזונתיים, וכן הוסרו ממנו הסובין והנבט. מבין כל סוגי הלחמים הקיימים, הלחם הלבן נחשב לבריא פחות, ומומלץ לשלב סוגי לחמים אחרים כדי לשמור על תזונה בריאה. אז אילו סוגי לחמים בריאים יותר קיימים?
ישנם סוגי לחם רבים מלבד הלחם הלבן, ולכל אחד יתרונות שונים. ריכזנו עבורכם מידע על סוגי לחם בריאים שניתן למצוא בשווקים וגם להכין לבד בבית.
לחם מקמח מלא
לחם זה עשוי אף הוא מקמח חיטה, אך תהליך עיבודו הופחת, והוא כולל את כל חלקי החיטה. בעקבות כך הוא עשיר יותר בסיבים תזונתיים ומשביע יותר לאורך זמן. לחם מקמח מלא אינו משמין כמו לחם לבן והוא מכיל יותר נוגדי חמצון וחומצות אמינו. הערך הגליקמי שלו נמוך, בסביבות ה-50, מה שהופך את הלחם מקמח מלא לידידותי יותר לסובלים ממשקל עודף ולחולי סוכרת.
לחם מחמצת
לחם זה, הנקרא גם לחם שאור, הוא לחם שמותפח ע"י מחמצת שאור (תערובת שמרי בר) וללא שמרים רגילים. שיטה זו הייתה נהוגה בעבר להכנת לחמים. לחם שאור נחשב בריא יותר והוא קל יותר לעיכול. לסובלים מבעיות עיכול וכאבי בטן, לחם מחמצת הוא פתרון יעיל ביותר.
לחם זה יכול לבוא מצויין בשעות הבוקר ולשדרג את הארוחה. הלחם יכול לעורר את החושים שלכם ולהביא לכם מגוון של רעיונות לארוחת בוקר מדהימה וגם בריאה – שווה לנסות
לחם כוסמין
לחם שעשוי מקמח כוסמין המכיל יותר חלבון, ויטמנים וסיבים תזונתיים. נוסף על כך, לחם כוסמין מכיל כמות גבוהה של סיבים מסיסים המאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים לשמירה על הכולסטרול. את דגן הכוסמין קשה יותר לגדל מאשר החיטה הנפוצה, אך גידולו אינו כולל שימוש בחומרי הדברה משום שהוא מגן על עצמו ממזיקים. לחם כוסמין הנו בעל טעם מתוק יותר משאר הלחמים ונחשב לבריא ומשביע ביותר.
לחם נבטים
לחם שעשוי מנבטים יהיה מזין יותר ויכיל יותר סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים ופחות עמילנים שלא טובים לגוף. הנבטים המשולבים בלחם הופכים אותו קל לעיכול, ואף תורמים להפחתת הקלוריות. לרוב, לחם מנבטים מורכב מחומרים טבעיים בלבד, והוא מעניק תחושת שובע לזמן רב יותר. חסרונו העיקרי הוא שמחירו יקר יותר לעומת שאר הלחמים.
לחם שיפון
לחם שעשוי מקמח מלא המופק מדגן השיפון. דגן זה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון. הערך הגליקימי של לחם השיפון נמוך. כלומר רמת הסוכר נמוכה יותר וכך גם האינסולין המופרש בדם. כל אלו הופכים את לחם השיפון למומלץ עבור חולי סוכרת.
סיכום
בין אם אתם מעוניינים לרדת במשקל ומחפשים לחמים שמעניקים תחושת שובע לאורך זמן ובין אם אתם צריכים לשמור על רמות סוכר וכולסטרול תקינות, ישנו מגוון רחב של לחם טעימים שניתן לשלב בתפריט היומי שלכם. חקרו את עולם הלחמים המופלא ובחרו לחם סוג לחם מועדף.