המודעות לחשיבות השם הטוב של כל אדם וההשפעה החמורה של פגיעה בו נמצאת במגמת עלייה, ומצד שני נמצאת במגמת עלייה גם הנכונות של אנשים רבים להטיח דברים קשים בזולתם – בין אם באינטרנט, שם לעתים נדמה כי הכל מותר, וגם בדרכים אחרות. התוצאה של שילוב שתי המגמות הנ"ל היא גידול גם במספרן של התביעות בגין הוצאת דיבה, תביעות אשר מוגשות בהתאם לחוק איסור לשון הרע שחוקק כבר ב-1965 ובהמשך נוספו לו שינויים משמעותיים.
מאחר שלנסיבות כל מקרה ולפרשנות שבית המשפט מעניק להן משקל נכבד בהחלטה האם להרשיע את הנאשמים או לזכותם, מומלץ בחום לפני הגשת תביעה, או אם הוגשה כנגדכם תביעה שכזו, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין שדיבה היא תחום התמחותו.
מהי הוצאת דיבה על פי החוק?
הוצאת דיבה מוגדרת בחוק איסור לשון הרע כפרסום שפוגע בשמו הטוב של אדם מסוים ומוביל להשפלתו וביזויו. חשוב להדגיש שבמדינת ישראל אמנם מיוחסת חשיבות גבוהה לערך של חופש הביטוי, ובית המשפט לא שש להגבילו, אולם במקרים שבהם מדובר בדיבה הפגיעה במושא הפרסום נתפשת במקרים רבים כמשמעותית יותר מחופש הביטוי.
אילו פרסומים עלולים להיחשב כדיבה?
הוצאת דיבה יכולה להתרחש גם בפרסומים בכתב וגם בפרסומים בעל פה, כשתנאי בסיסי הוא שלפחות עוד אדם פרט למפרסם ולמושא הפרסום ראה את הפרסום או עשוי היה לראות את הפרסום. ככל שלפרסום חשיפה רבה יותר – למשל טלוויזיה או אינטרנט – כך גדלה החשיבות של פנייה אל עורך דין הוצאת דיבה, כלומר עורך דין בעל ניסיון בתביעות דיבה.
למה חשוב לפנות אל עורך דין הוצאת דיבה מנוסה?
חשוב להדגיש כי על פי סעיף 7א' בחוק איסור לשון הרע, סעיף שהתווסף לחוק החשוב בשנת 1998, על התובע כלל לא מוטלת חובת ההוכחה שנגרם לו נזק – די בעצם הפרסום של הדברים הפוגעניים והמבזים כדי לקבוע שמדובר בדיבה, וללא עורך דין הוצאת דיבה שיגן עליכם אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים פיצויים בגובה 50,000 ₪.
סיבה טובה נוספת לשכור את שירותיו של עורך דין הוצאת דיבה היא שבמקרים מסוימים אף עלולים להגיש נגדכם קובלנה פלילית, שהעונש עליה עלול להיות גם עד שנת מאסר.
Comments are closed.