ההון האנושי הוא אחד המשאבים החשובים ביותר בכל העסקים והארגונים, ואולי אפילו החשוב ביותר שיש. כולנו גם מודעים להשקעה העצומה של העובדים בכל מקום עבודה, ולא רק בשעות העבודה, ומן הראוי לצ'פר אותם על המסירות, הרצון הטוב והמחויבות, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות פעילות גיבוש. כדאי כמובן שפעילות הגיבוש תהיה כיפית במיוחד לכולם ומבחינה זו מצטיין השילוב בין סיפורים לבין אוכל.
סיפורים עם אוכל – מתכון מנצח
באופן טבעי ישנן פעילויות גיבוש רבות ומגוונות מאוד שמהן ניתן לבחור. ישנן פעילויות שמתבצעות במקום העבודה עצמו, כך שנחסך זמן הנסיעה וניתן לבצע אותן בתדירות גבוהה יותר, וישנן כאלה שמתבצעות מחוץ לעסק ומהוות יציאה מושלמת מהשגרה.
פעילות גיבוש מוצלחת במיוחד היא ערב שכולל סיפורים מרתקים ומשעשעים אותם מעבירה אמנית מנוסה, כשתוך כדי זוכים העובדים והעובדות להיכרות עם ידע קולינרי עשיר, מכינים ארוחה מלהיבה וכמובן בסופה של פעילות נהנים משלל מאכלים מעולים. דוגמה לכך יכולה להיות הכנת מטעמים מהמטבח האיטלקי עז הטעמים והצבעים ובמקביל סיפורים מארץ המגף שהביאה לעולם את הדולצ'ה ויטה על כל החן והנחת שיש בו. זוהי כמובן רק דוגמה אחת מני רבות, ובכל מקרה חשוב לזכור שהפעילות המגבשת מיועדת לעובדים ולעובדות, וכדאי לנסות לקלוע לטעם שלהם (במידת האפשר, שהרי בכל קבוצת אנשים ישנם טעמים רבים ולא תמיד אפשר להשביע את כל הרצונות בעת ובעונה אחת).
כל היתרונות של פעילות גיבוש איכותית
לכל פעילות גיבוש מספר יתרונות משמעותיים עבור הארגון או העסק: ראשית, העובדים, שזוכים להכרת תודה על מאמציהם, ימשיכו להשקיע את מיטב מרצם, כישרונם וזמנם לטובת הארגון או העסק. שנית, יום שכזה מגביר את רמת המחויבות של כל עובד כלפי מקום העבודה ומקטין את הסיכון כי יעזוב, מהלך שכרוך בעלויות רבות (איתור עובדים חדשים, מיונם והכשרתם). יתרון שלישי הוא הלכידות החברתית הטובה יותר, שתורמת גם לפרודוקטיביות, ועוד כדאי לקחת בחשבון שפעילויות גיבוש עשויות להעניק לכל אחד מהעובדים והעובדות איכויות חשובות כגון תקשורת מקרבת, התמודדות עם לחץ, פתרון קונפליקטים בדרך שמחפשת מצב Win-Win, ועוד.