מזמינים קייטרינג חלבי לאירוע שלכם? אם כן, במאמר זה תוכלו למצוא כמה טיפים חשובים אשר יעזרו לכם לבנות תפריט חלבי נכון לאירוע שלכם, וללמוד כיצד להתאים את התפריט אל מספר האנשים, במיוחד אם מדובר בהגשה עצמית מבר מרכזי ולא מנות הגשה אישיות, מה שהופך את החשיבה על הכמות למורכבת יותר, ואף פעם לא יודעים אם זה באמת יספיק או שישאר יותר מידי אוכל מיותר.
בחרו בחברת קייטרינג מקצועית ומנוסה
הטיפ הראשון והחשוב ביותר הוא קודם כל – בחרו בחברת קייטרינג מקצועית ומנוסה. חברה כזו תהיה מנוהלת על ידי שף בעל ניסיון רב, שף המכיר היטב את התחום, יודע לתכנן את הכמות הנכונה עבור מספר האורחים ולהציע לכם שילוב של מנות שונות בתפריט כך שהאורחים יוכלו למצוא מגוון עצום ולבחור כל אחד את הטעמים האהובים עליו ביותר.
בכדי להיות בטוחים כי אתם מבצעים בחירה נכונה חפשו המלצות על כמה חברות באזור המגורים שלכם, בדקו חוות דעת של אנשים שאתם מכירים, בדקו את השף המנהל את הקייטרינג ואת המוניטין שלו וכל פרט נוסף שיאפשר לכם להיות בטוחים כי אתם בוחרים נכון.
מגוון רחב יותר, כמות קטנה יותר
במקום לבחור 5-6 מנות מרכזיות, ולהכין אותן בכמות גדולה, העדיפו 15-20 מנות, כאשר כל אחת מהן בכמות קטנה יותר. ככל שתציעו מבחר רב יותר לאורחים שלכם, כך האירוע יהיה מוצלח יותר, והחוויה הקולינרית טובה יותר. כמובן, את הכמות הסופית שמומלץ להכין מכל מנה כדאי לקבוע בעזרת שף מקצועי ובעל ניסיון, אך ככלל העדיפו להציע לאורחים שלכם מגוון רחב יותר של טעמים שונים ומגוון מאכלים רב ככל האפשר.
צורת ההגשה
עוד דבר שיש לקחת בחשבון בזמן בניית התפריט הוא צורת ההגשה. כאשר מדובר בהגשה של אוכל חלבי, ישנן מנות אשר נראות טוב בהגשה על צלחת אישית, אך בבר אוכל בו הן מונחות על מגשים מרכזיים הן יראו הרבה פחות טוב, ולא ימשכו את האורחים. לכן חשוב להחליט על צורת ההגשה ולבחור את המנות המתאימות לאירוע גם בהתאמה לצורה בה תגישו אותן.