בעולם שלנו היום, עם כמויות הקרינה האדירות שמגיעות אלינו בעקבות המכשירים הסלולאריים והאינטרנט, קיימים מקורות רבים לקרינה. בין מכשירי החשמל הרבים בהם אנחנו משתמשים ביום יום לבין הטלפונים הסלולאריים, אנחנו מוצאים את עצמנו חשופים למקורות קרינה רבים ברמות גדולות ביותר. אז מה עושים במצב כזה? איך ניתן להפחית את החשיפה שלנו לקרינה ולשמור על בריאותנו? קיימות מספר דרכים על מנת לעשות זאת ולהפחית קרינה.
מאילו מקורות קרינה להתרחק?
דבר ראשון שיש לעשות כדי להפחית פגיעה מקרינה, היא להבין אילו מכשירים מפיצים הכי הרבה קרינה. כך, כשנהיה בסביבות היום יומיות השונות שלנו, בבית, בעבודה או במקום ציבורי, נוכל להגביר את המודעות ולדעת מאילו מכשירים מומלץ להתרחק. קיימות שתי קטגוריות למכשירים שמפיצים קרינה – אלו המסוכנים יותר ואלו המסוכנים פחות. המכשירים שפולטים הכי הרבה קרינה הם: טלפונים סלולאריים וניידים, ראוטרים של האינרנט, מיקרו למטבח, אנטנות שונות, מקורות אינטרנט וכו'… המכשירים הנחשבים לפחות מסוכנים הם: מאווררים, תנורים חשמליים, מזגנים ומחממים, מערכות סאונד שונות. עכשיו תדעו מאילו מכשירים מומלץ להתרחק. כשמדובר בטלפונים סלולאריים, מדובר בבעיה יום יומית. הרי אנחנו משתמשים בטלפון הסלולארי באופן יום יומי לאורך רוב היום, כשהטלפון תמיד נמצא אצלנו בכיס או בתיק. אז, איך נתרחק ממנו? איך נפחית קרינה? קיימות מספר דרכים להפחתת קרינה מהטלפון הסלולארי. קודם כל, מומלץ שלא לדבר בטלפון במקומות שהקליטה בהן היא לא טובה. לדוגמה, אל תדברו בטלפון במעלית. מומלץ לדבר בטלפון הסלולארי במקומות עם קליטה חזקה יותר, כלומר, לצד אנטנות. הקפידו לדבר הטלפון דרך האוזניות, כך שהטלפון לא צמוד לכם לאוזן. בנוסף, השתדלו שלא להחזיק את הטלפון ולחסום אותו תוך כדי שיחה. בנוסף, תוכלו לערוך סקר שוק ולבחור במכשיר שמפיץ הכי פחות קרינה.
הפתרון הוא בדיקות קרינה
כדי להצליח להפחית את רמות הקרינה באופן משמעותי במקום גדול ורחב, במידה ואתם מנהלים עסק גדול או שיש לכם שטח גדול בבעלותכם, הרי שהבריאות של אנשים רבים תהיה באחריותכם. לכן, מומלץ להזמין בדיקות קרינה על מנת להבין מאיפה הקרינה מגיעה. כך תדעו באילו מקומות קיימת קרינה רבה ומסוכנת לבריאות, ותוכלו להפחית אותה במקומות אלו.
Comments are closed.