בעולמנו כיום ישנו מגוון רחב של אפיקי השקעה המוצע למשקיע הישראלי. בין אם מדובר בהשקעה בנדל"ן, במניות, באופציות פוט וקול, בעסקים בצמיחה וכיוצא בזה, אפיקי ההשקעה הקיימים כיום רבים ומגוונים. אין זה מפתיע, כי כאשר מעוניין המשקיע הישראלי לבחור את האפיק הרלוונטי עבורו, נמצאות מולו כל כך הרבה אופציות שנהיה זה קשה לבחור את הערוץ המתאים ביותר לכך.
מתוך כלל האופציות השונות, שווה לשים את הדעת על האופציה של קרן גידור אשר מהווה בימים אלו אפיק השקעה בעל יתרונות רבים, הן במצב של עליית השוק והן במצב של ירידתו.
מאפיינים של קרן גידור
- קרן גידור למעשה מהווה קרן נאמנות אשר מורכבת באופן כזה שתוכל לייצר רווחים הן במצב של עליית השוק והן במצב של ירידתו.
- קרן גידור מכילה מספר אפיקי השקעה בתוכה, כגון כלים למכירת שורט "שורט" (מכירה בחסר) אשר למעשה יוצרות רווח כאשר השוק חווה "הפסדים", ומנגד השקעה באפיקים סולידיים בסגנון אג"ח ומניות יציבות.
- קרן גידור, כשמה כן היא, למעשה בנויה כך שתוכל ליצור גדרות סביב כספו של המשקיע. מטרת קרנות הגידור השונות הינה למעשה להבטיח ככל האפשר את כספו של הלקוח וליצור סביבה מגודרת ובטוחה להשקעה.
הקמת קרן גידור
- הקמת קרנות הגידור השונות דורשת המצאת מסמכים רבים וביצוע מגוון רחב של פעולות רלוונטיות. דוגמאות לפעולות אשר צריכות להתבצע הן הקמה של חברה יחד עם כלל תתי הסעיפים הרלוונטים (דירקטוריון, תקנון, זכויות חתימה ועוד) ולמעשה ביסוס כלל המשאבים הרלוונטיים אשר יעמדו לרשות החברה בעת הנפקת הקרנות. בעת הקמת קרן הגידור מופעלים עקרונות מרכזיים המנחים את תהליך קבלת ההחלטות כך שיגנו על המשקיע באופן המיטבי ביותר, כדוגמת חובת הודעה של הנאמן למשקיע בכל עת של יציאת כספים מקרנו.
קרן גידור כאפיק השקעה בפועל
- השקעה בקרנות גידור כיום, ויצירת רווחים מקרנות גידור מהוות למעשה רווח החייב במס. בשונה מקרנות נאמנות רגילות החייבות במס 25%, המס של קרן הגידור חיי ב-30%.