קרניז הוא אחד מאותם אלמנטים שבתחילת הדרך שימשו למטרות פרקטיות – הסוואת סדקים, חיזוק יסודות, מניעת היווצרות רטיבות באחד הקירות, חימום מקומות התחברות ועוד – אבל עם השנים הבנו שניתן לנצל את האלמנט הזה גם לטובת שדרוג המראה החיצוני של המרחב. פריחת האלמנט הזה מיוחסת לשנות הרנסנס, תקופה שבה באופן כללי התווספה אסתטיקה רבה לעולם, וגם כיום אדריכלים רבים נעזרים באלמנט הפשוט אבל הכדאי מאוד לשימוש ליצירת מראה ייחודי לחלל כזה או אחר.
הסגנונות השונים של הקרניז
קרניז – מילה שמקורה במילה האיטלקית cornice – מגיע במגוון רחב של סגנונות, ובהם הסגנון הקלאסי, הסגנון הבארוקי ועוד ועוד, בהתאם לסגנונות רווחים לאורך ההיסטוריה. באופן עקרוני ניתן לשלב גם כמה מוטיבים ובכך ליצור קרניזים מרהיבי עין במיוחד ובעלי סגנון ייחודי.
מאיזה חומר מייצרים קרניזים?
בעבר הרחוק, כשרק החלו להשתמש באלמנט הזה, חומרי הגלם העיקריים לייצורו היו עץ וגבס. עץ הוא חומר גלם אסתטי מאוד, אבל גם דליק ועל כן השימוש בו לטובת ייצור כרכובים (המילה שטבעה האקדמיה ללשון לאלמנט האדריכלי הפופולרי) אינו נפוץ בימינו. לגבס אמנם מספר יתרונות משמעותיים ובראשם העמידות בפני דליקות, וכן היותו חומר מאוד ידידותי לסביבה, אולם מצד שני הוא שביר מאוד, ועל כן התקנת קרניזים מגבס עלולה להסתיים דווקא בפגיעה באסתטיקה של החדר.
בהתאם החומרים הנפוצים כיום לייצור הכרכובים הם הפוליאוריטן, הפוליסטירן והפולימר – חומרים עמידים מאוד, לא דליקים, לא רגישים לרטיבות ולא סופגים מים וגם לא נספגים בהם ריחות. עוד יתרון משמעותי של הפוליאוריטן, הפוליסטירן והפולימר הם העלות הזולה מאוד, ובנוסף תוכלו להדביק אותם לבד, עם סיליקון, גם ללא עזרת אנשי מקצוע.
איפה כדאי להתקין את האלמנט האסתטי?
התקנת קרניזים מתאימה למגוון רחב מאוד של מקומות בבית, ובפרט כדאי לנצל את האיכויות של הקרניז בתקרות דקורטיביות, לווילונות, לחיפויי קירות, לחדרי אמבטיות, לפנלים ברצפה, לחדרי שינה, חדרי ילדים ועוד.
עוד כדאי לדעת שלכל אחד מהסוגים הנ"ל מגוון רחב של פרופילים כך שניתן להתאים לכל מרחב את הפרופיל שישתלב בו בצורה הטובה ביותר וייצור את המראה שובה הלב ביותר.
Comments are closed.