ספורטאים רבים חווים תופעה שנקראת דורבן ברגל, מדובר על דלקת שמתרחשת באזור עקב הרגל ומשפיעה על היכולת שלהם לרוץ וללכת, והיא עלולה גם להקרין על חלקים אחרים בכף הרגל וכן בקרסול.
תופעה זו מתרחשת בעיקר אצל ספורטאים שחווים עומס באימונים, למרות שגם מי שאיננו ספורטאי עלול לחוש בכך, בפרט אם מדובר במישהו שעומד הרבה על הרגליים, או חווה שינויים משמעותיים במשקל הגוף שלו. ספורטאים חווים את התופעה יותר מאחר והם מעמיסים עומס מסוים על הרגליים ומבצעים תנועות חדות של קפיצה, ריצה, זינוק ועוד.
בשביל להימנע מדורבן ברגל, צריך לתחזק ולטפל בה כל העת. בין היתר מדובר על עיסוי באזור, טיפול פיזיותרפיה, וכן מומלץ מאוד לעשות תרגילי כוח אשר יחזקו את האזור. זו הסיבה שמלבד אימונים רגילים או תרגילי חימום לפני אימונים ותחרויות, על הספורטאי גם לעבוד בשעות פנויות על חיזוק הרגליים בצורות שונות. הכוונה, תרגילים רגילים ללא שימוש באביזרים, וכן תרגילים עם אביזרים מסוימים, כגון, כדור טניס, גומיות, גליל ועוד.
הקשר בין נעליים לדורבן ברגל
אחת הסיבות שבגללן אנשים מתמודדים עם דורבן ברגל היא הנעלה לא נכונה. הכוונה לנעליים לא מתאימות או נעליים ישנות. הטענה הרווחת בקרב מומחים ובפרט בקרב אנשי ספורט היא, שיש להימנע מנעילת נעליים דומות לאורך זמן. למשל, אנשים שרצים ריצות ארוכות צריכים לדעת, אחרי 600 ק"מ בערך, עליהם להחליף נעליים, שכן הסוליה נשחקת והנעל כבר לא שומרת על הרגל מפני זעזועים שונים.
נעליים מתאימות אפשר לרכוש במגוון חנויות ספורט, אך צריך לדעת כיצד עושים זאת. אי אפשר לקנות נעליים ללא מדידה וללא בדיקה שהן אכן מתאימות לרגל לצורך הפעילות הספורטיבית אותה מבצעים. לכן אם אתם נניח רצים, אז יש למדוד את הנעליים וכן לנסות אותם בעת ריצה על הליכון. כך אפשר לדעת האם הן מתאימות לכם או לא.
חשוב לומר, טיפול בדורבן רגל יכול לקחת זמן, אך אם מטפלים נכון, אפשר לחזור ולהתאמן ללא בעיה, בהתחלה אימונים קצרים ועדינים ועם הזמן אפשר להעמיס יותר על הרגל.
Comments are closed.