הרבה מאוד עובדים אשר המעסיקים שלהם פוגעים בתנאי העסקה שלהם או מפטרים אותם מבלי לשלם להם את מלוא הכספים שמגיעים להם, אינם יודעים כלל שהם יכולים להגיש תביעה כנגד המעסיק שלהם. הרבה מאוד עובדים אינם מודעים לזכויות שלהם, ועל כן הם מפסידים כספים רבים וכן זכויות רבות שמגיעות להם.
עם השנים אומנם יותר ויותר עובדים מודעים לזכויות שלהם, ואינם חוששים, כפי שהיה בעבר, לפנות כנגד המעסיק בתביעות משפטיות שונות, אך עדיין יש לא מעט שאינם יודעים כיצד לעשות זאת ובעיקר, האם הם צריכים לשכור את שירותיו של עורך דין לענייני עבודה או לא.
חשוב לומר, לא בכל מקרה זה מגיע למצב בו עובד צריך לפנות לסעד משפטי ולא בכל מקרה יש צורך להיעזר בעורך דין לענייני עבודה. יש מקרים בהם העניין נפתר בין המעסיק לעובד בצורה ישרה וטובה ויש מקרים בהם מספיק שהעובד רק יפנה בהתראה לפני פנייה לבית משפט, והמעסיק ישלם את לו את כל מה שמגיע לו.
מתי בכל זאת צריך להיעזר בעורך דין לענייני עבודה?
המקרה הקלאסי הוא, כשהעובד מרגיש שהמעסיק פוגע בו ואיננו מוכן לשנות את דרכיו בשום צורה שהיא. במקרה כזה, אין ברירה אלא לפנות לעורך דין לענייני עבודה שיגיש תביעה כנגד המעסיק. זה יכול להיות כתוצאה מהרעה בתנאים, הן בשכר (הורדת שכר ללא אישור, הלנת שכר וכדומה), הן בשעות העבודה, פגיעה בסטטוס של העובד ועוד.
מקרה קלאסי אחר הוא כשעובד מפוטר ממקום העבודה שלו ולא מקבל את התנאים שמגיעים לו, פיצויים, דמי הבראה, ימי מחלה וחופשה וכדומה. במקרה כזה, אפשר להגיש למעסיק מספר מכתבי התראה ולאחר מכן לפנות אל בית דין לענייני עבודה בעזרת עורך דין לדיני עבודה.
בכל מקרה, מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום, על מנת שהוא יבחן את מצבנו וכן ינחה אותנו כיצד לפעול. במקרים רבים הוא ינחה אותנו לנסות ולהתגמש מתוך הכרה שלא נשיג כל מה שאנחנו רוצים ובמקרים אחרים הוא ינחה אותנו לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעה.
Comments are closed.