העולם הפך להיות עולם הסטארט אפים והפטנטים. במידה מסוימת, אנחנו חיים בגן עדן לממציאים ולכל אדם שיש לו רעיון. כמספר האנשים כך מספר הרעיונות. לא כולם הולכים ומצליחים להגשים את הרעיון שלהם ולהפוך אותו ליזמות לש ממש, אבל יש כאלה שבוודאי רואים אחרים מצליחים ותוהים למה הם לא היו הראשונים שהרוויחו מזה משום שגם במוחם עלה הרעיון הזה מתי שהוא בעבר. בדיוק לכל האנשים המתוסכלים שלא עשו עם זה שום דבר ומרגישים שהיו יכולים לעשות זאת, מוגש המדריך ליזם המתחיל שהגה פטנט ורוצה לקדם אותו. דבר אחד בטוח: אם לא תרשמו את הפטנט לא תוכלו ליהנות מפרי עמלכם וההמצאה שלכם. קחו נשימה והיערכו לכמה שנים של תהליך בקשה ורישום פטנט עד שזה יהיה לגמרי על שמכם. התהליך כולל בדיקות רבות כדי לוודא שכמו שאף אחד לא גנב מכם אתם לא העתקתם זאת מאחרים. היאזרו בסבלנות.
ששת שלבי רישום הפטנט ההכרחיים
- בדיקת עמידה בתנאי היסוד שנעשית או על ידכם או על ידי אנשי מקצוע בתחום זה. יש ארבעה תנאים עיקריים שבודקים לפני הגשת הבקשה והם:
- הם אפשר לייצר את המוצר ולהגשים את הרעיון?
- האם הוא חדשני ולא פורסם מעולם אי שם בעולם?
- האם יש בהמצאה תועלת למישהו?
- האם יש בה משהו שמוכיח התקדמות בתחום ואינו מובן מאליו?
- בשלב שאחרי הבדיקה יש לבדוק מאגרי פטנטים בעולם שאף אחד לא פרסם משהו דומה למה שכבר פרסמתם. זהו שלב התחקיר ההכרחי שמונע מכם לבזבז כסף על הגשת בקשה מיותרת.
- אם החלטתם לבקש רישום פטנט והכל עמד בבדיקות, בדקו באיזו מדינה נכון לכם לרשום את הפטנט לפי החוקים שמתאימים לכם, לייצור ולשיווק, ולקבל את הבכורה. יכול להיות שאחרי הרישום הפטנט כבר לא יהיה מוגן במדינות אחרות ואת זה עליכם לבדוק מראש.
- ניסוח בקשת הפטנט בצורה נכונה לפי מגבלות חוקיות בכל מדינה. שלב שיכלול את כל המידע הנדרש.
- הגשת הבקשה לרשם הפטנטים קביעת תאריך בכורה והתחלת התהליך שייקח כמה שנים עד שייקבע אם היא קבילה משפטית. כאן ייבדקו גם התנגדויות לבקשה.
- עדכון הפטנט והגשת חידושים בכל תקופת התוקף של הפטנט.
Comments are closed.