צריכת חלבונים באבקות חלבון על ידי ספורטאים ומתאמנים הפכה לפופולארית וזאת משום שאותם ספורטאים מעוניינים לבנות את התפריט התזונתי שלהם על חלמונים, והכל על מנת להעלות את מסת השרירים בגוף.
בניית השרירים בעת אימון, לפני או אחרי אימון היא כזאת שנעשית באמצעות צריכת מוצרים המכילים חלבון כמו טונה, חזה עוף, בשר אדום ועוד, כאשר את התזונה משלימים עם אבקות חלבון אותן ניתן להכין כשייק.
אבל מה עושים כאשר רוצים לגוון ולצרוך את החלבונים בצורה מעניינת ומתוקה יותר על ידי קינוח? הכנו לכם 2 מתוכנים שחלבונים הם המרכיב העיקרי שלהן, אשר אותו קשה לפספס!
>>> גלו שלל אטרקציות עם שוקולד של קוביות!
פבלובה
פבלובה הינה קינוח יפה מרשים ומתוק שניתן להכין בקלות במידה ועוקבים אחר המתכון ופשוט פועלים לפי ההוראות. להכנת הפבלובה יש להכין מרנג שכולו מבוסס על בסיס חלבונים כאשר להכנת המרנג דרושים:
4 חלבונים
1 וחצי כוסות סוכר
כפית גרידת לימון
375 מיליגרם שמנת מתוקה
פירות לעיטור לפי בחירה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל100 מעלות ובינתיים מקציפים במיקסר את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר. מוסיפים לקצפת שנוצרה את גרידת הלימון ועושים זאת בתנועות קיפול. כעת לאחר ההקצפה והערבוב ממלאים שק זיפוף בקצפת, ועל גבי נייר אפיה מסמנים עיגול גדול.
כעת מזלפים את הקצפת לתוך העיגול, תוך יצירת שקע באמצעו העיגול ובניית שוליים מסביב. אופים את הקצפת למשך שעתיים, מצננים ומקררים. כעת שהמרנג קר מקציפים את השמנה המתוקה, ממלאי את השקע של הפלובה עם הקצפת, מעטרים בפירות שבחרתם ומגישים.
מאפינס אווריריים
מאפינס הם מאפה שאהוב על רבים והוא כולל עבודה קלה ונוחה.
על מנת להכין את המאפינס כל מה שצריך הוא:
4 חלבונים
150 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים
50 גרם קמח
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
150 גרם חמאה שהומסה
ריבה מהסוג אתם אוהבים
אופן ההכנה
יש לחמם תנור ל 200 מעלות ולהקציף את החלבונים עד לקבלת קצף לבן. כעת יש להמשיך להקציף ולהוסיף בצורה הדרגתית את הסוכר ואת הסוכר וניל. כעת לאחר קבלת קצף מבריק יש לקפל את הקצף בעדינות תוך הוספה של הקמח, השקדים והחמאה. ממשיכים לקבל עד לקבלת תערובת אחידה.
את התערובת מניחים באמצעות שק זילוף בתוך ניירות אפייה למאפינס עד לשלושת רבעי מהגובה, מעטרים במעט ריבה ואופים בתנור לעשרים דקו או עד להזהבה.
Comments are closed.