לצערנו לא כל דבר נמשך לנצח בחיים, לא כל החברויות, לא כל מערכות יחסים ולמעשה אפילו לא החיים עצמם!
כיום אחד מהדברים שמגיעים לסיום יותר ויותר הם שותפויות בעסקים כאשר כיום לא כל העסקים מחזיקים מעמד, כמו גם חברות ואפילו יוזמות משותפות.
אם הגעתם למצב של תהליך פירוק חברה או שותפות – חשוב שתדעו לעשות זאת נכון וזאת על מנת לצאת עם מינימום נזקים הן עסקיים , חברתיים ואפילו רגשיים.
אבל איך מפרקים שותפות נכון?
אם אתם חייבים לפרק שותפות או עושים זאת ביוזמתכם, חשוב שתדעו כי פירוק שותפות יכול להיעשות בצורה טובה ולא מכוערת או לוחמנית אל מול בית המשפט לצד איש מקצוע הבקיא בעולם המסחר והליטיגציה. בכדי לפרק נכון את החבילה יש לפעול בכמה דרכים:
הבנת הצד השני – חשוב לנסות להבין את הצד השני, לדעת מהם האינטרסים שלו, מה הוא רוצה להרוויח או לא להרוויח מהפירוק וכיצד אפשר להגיע לעמק השווה? נסו לפרק את השותפות בצורה הכמה שפחות פורמלית, אלא כזאת שתהיה על המישור החברי. אם ישנם מסמכים שתצטרכו לחתום עליהם נסו לבקש מעורך דין לעבור עליהם כדי לבדוק את משמעותם האמתית.
תהליך בוררות – נסו לפרק את השופתות מבלי להגיע לבית המשפט. אם ישנן חילוקי דעות תמיד אפשר באמצעות עורך דין המתמחה בליגיטציה לבצע תהליך בוררות והגעה להסכמים מבלי שתצטרכו להוציא כסף רב על דיונים בבית המפשט. מלבד זאת תהליך בוררות נחשב פחות אגרסיבי מכזה שמתנהל בבית משפט.
היעזרו במשרד עורכי דין טוב – אם כבר הגעתם למקום שבו אתם צריכים להופיע בבית המשפט, חשוב לצורך הליך הבוררות לבחור משרד עורך דין טוב. משרד מסוג זה מתמחה בתהליכי פירוק שותפות, בתביעות בנוגע לקניין רוחני וזכויות יוצרים, למקרים של הפרות חוזה, סכסוכים בין פרטיים, בתביעות לשון הרע, צווי הגבלה, תביעות ייצוגיות, ועוד.
באמצעות עורך דין מקצועי תוכלו לבצע את תהליך הפירוק בצורה הטבה ביותר שבסופו תוכלו לקבל את כל מה שייחלתם לו בתהליך.
Comments are closed.