מהו הליך שימוע? ומה מטרתו? אם אתם נמצאים בעיצומה של סאגה משפטית אשר בה אתם או מישהו מהמכרים שלכם עליו לעבור הליך מסוג זה – חשוב שתדעו יותר על משמעותו ועל חשיבות של עורך דין פלילי טוב שילווה את האדם בתהליך.
אז מהו הליך שימוע?
הליך זה נועד על מנת לאפשר לחשוד בעבירה להציג את הטענות שלו מול בית הפרקליטות, הלוא היא זאת שקובעת האם יש להגיש כתב אישום או לא, וזאת עוד לפני הגשת כתב האישום מול בית המשפט.
הליך זה מקנה לחשוד הזדמנות להציג את הגרסה שלו לאירועים, כמו גם שהוא נועד לייצר פלטפורמה ראויה עבור החשוד ובכך למנוע הגשת כתב אישום נגדו.
ההליך נקבע על פי סעיף 60 לחוק הסדר הפלילי, תוך שהוא מקנה לחשוד יותר מידע אודות החשדות נגדו, כמו גם זכות להציג את הטענות שלו בזמן חשד בעבירה פלילית מול הפרקליטות.
מי יכול לעבור תהליך שימוע?
הליך שימוע מיועד לאנשים שנחקרו בגין עבירות פליליות, אך טרם הוגש נגדם כתב אישום או שהם טרם נעצרו בגין עבירות מסוג זה. ההליך מיועד לחשודים אשר חשודים בעבירה פלילית אשר העונש בגינה היא יותר מ 3 שנות מאסר והיא עבירה המוגדרת כפשע.
אבל כיצד הליך זה מתרחש?
הליך שימוע מתרחש לאחר חקירה של החשוד ולאחר שחרור החשוד מהחקירה לביתו. לאחר השחרור ממשיכות להיאסף חקירות ובתיק מצטבר מידע וזאת על מנת שהחוקרים יוכלו להעביר את כל הראיות וחומר החקירה אל התביעה, כאשר לאחר מכן שוקלת התביעה האם להגיש כתב אישום או לסגור את התיק.
לאחר מכן יקבל החשוד את המידע אודות המשך ההליכים או סגירת התיק, ובמידה וישנו המשך ויוגש כתב אישום – יוכל הנאשם להציג את טענותיו בהליך השימוע.
חשיבות של עורך דין פלילי
אם אתם או היקרים לכם נמצאים לפני הליך מסוג זה, חשוב להסתייע בשירות וייעוץ של עורך דין פלילי אשר יוכל לייצג אתכם בהליך. בכך תוכלו לנסות למנוע הגשת כתב אישום ולהמשיך הלאה בזמן שהתיק נגדכם ייסגר.
Comments are closed.