ההתמכרות היא עולם של קושי וסבל, עולם של תלות וחוסר אונים, והיכולת של אדם להיגמל משתיית אלכוהול לשוכרה היא דבר נדיר שיש לתמוך ולעודד.
הנזקים שההתמכרות לאלכוהול מביאים על האדם המכור רבים עד מאוד, ומעבר לתלות הזו בנוזל המשכר, ישנה סכנה להידרדרות בריאותית מהירה, במקביל להידרדרות קוגניטיבית, ופגיעה בכל מערכות היחסים של האדם המכור, כולל עם עצמו הוא.
מנגנוני הגמילה מאלכוהול בישראל מטפלים ותומכים מדי שנה במאות מכורים, אשר מגיעים מכל שכבת גיל ומכל שכבות האוכלוסייה, וכמובן, מכל מקום בארץ, במטרה להצליח ולהיגמל משתיית אלכוהול.
מסגרות לגמילה מאלכוהול
בישראל מסגרות שונות לתמיכה בנגמלים משתיית אלכוהול, וכל מרכז מאפשר גישה מעט שונה לתחום. ובכל זאת, בבסיס כל המרכזים ישנה הבנה גורפת כי המצב חייב להשתנות, וכמה שיותר מהר, למען בריאות האדם בכל הרמות והמובנים.
כחלק מהטיפולים המוצעים במסגרות השונות לגמילה מאלכוהול תמצאו את האמצעים הבאים:
טיפול שיחתי – שיחות המתקיימות אחת לזמן מה בהתאם לצורך והזמינות של הנגמל ושל המטפל, בהן מועלים על פני השטח במפגש אישי ואינטימי נקודות לא קלות בחיי הנגמל, דברים המקשים עליו ודורשים התבוננות, תובנות והתייחסות, וזאת בכדי לסייע בהורדת העומס ממערכת הלחצים של חיי היום-יום של הנגמל.
ביו-פידבק – מערכת טיפול המאפשרת לנגמל לפגוש את היכולות הפנימיות שלו להיות בקשר, בקשב ובהשפעה על התחושות, חווית הרגשות ועולמו הפנימי. הנגמל מחובר למערכת ממוחשבת המעניקה משוב מיידי המאפשר לנגמל לראות בזמן אמת את תגובותיו הגופניות, וכך לייצר יותר מודעות וחיבור בין האדם לעצמו, בדרך לשליטה עצמית, קבלה עצמית, ויכולת התמודדות עם המצב.
טיפול משפחתי – אחד מהגורמים המשפיעים ביותר על התמכרות באשר היא הוא הקשרים האינטימיים עם המשפחה והחברים. ככל שיש יותר קרבה, הבנה וקבלה, כך קל יותר למכור להפוך לנגמל, ולסיים את הרומן הטראגי עם האלכוהול. בטיפול המשפחתי עובדים במשותף על הקשרים בין הנגמל למשפחתו, ומייצרים הבנות ותקשורת טובה יותר בין כולם.
חשיבות הפעילות לנגמל
מעבר למסגרות הרשמיות, גמילה מאלכוהול זה תהליך מתמשך הדורש את החלפת ההרגלים הישנים בחדשים. לא מדובר רק בהרגלי השתייה, אלא גם בהרגלים מחשבתיים ורגשיים, דפוסי התנהגות ופעילות יומיומית.
הבחירה להיות פרו-אקטיבי, ולנקוט בגישה יצרנית בה הנגמל מתחיל לפתח ולבנות דברים בחייו שיתנו לו משמעות וכיוון היא אחד הכיוונים החשובים ביותר בתהליך. השתלבות במעגל העבודה, קבוצת חברים תומכת וקרובה, יחסים חיוביים עם אנשים אחרים, כל אלו הם חלק מאותו תהליך של גמילה ושיקום חיוביים.
Comments are closed.