בדרך כלל מי שזקוק להלוואה פונה לבנק – אבל גם כשמוסד פיננסי זה מסרב לתת כסף בגלל שהחשבון מוגבל, אין סיבה להרים ידיים שכן יש עוד אופציות רבות אחרות.
מהם החסרונות של הלוואה למוגבלים בבנק?
לאופציה של הלוואה חוץ בנקאית יש חיסרון אחד משמעותי: הריבית לרוב תהיה גבוהה יחסית, וזאת מפני שהגוף שמספק את הכסף לוקח על עצמו סיכון יחסית גדול – והוא באופן טבעי מבקש תמורה גבוהה יותר על כך. יחד עם זאת ההשתכללות המשמעותית של שוק האשראי הובילה לכך שמצד אחד יש גורמים רבים שמעניקים גם הלוואה למוגבלים בבנק, והתחרות מחייבת אותם להציע גם ריביות אטרקטיביות, ומצד שני יש יותר מידע על כל לווה כך שרמת הסיכון כבר לא נקבעת באופן כללי אלא על סמך המאפיינים הספציפיים של כל אדם – ומאפשרת גם היא הצעת ריביות משתלמות.
באילו מקרים כדאי לקחת הלוואה מחוץ לבנק?
למי שזקוק להלוואה עקב צורך מידי והכרחי – למשל טיפול רפואי יקר – מומלץ לפנות לקבלת הלוואה למוגבלים בבנק. במקרים אחרים הצורך בכסף נובע מרצון לממש הזדמנות עסקית, ואם מדובר בהזדמנות שנבחנה באופן יסודי ונמצאה כמתאימה, גם כן כדאי לקחת את ההלוואה.
איך אפשר להוזיל את העלות של ההלוואות החוץ בנקאיות?
אחת הדרכים היעילות לקבל הלוואה גם כשחשבון הבנק מוגבל היא משכון נכס. במקרים אלה ההלוואה החוץ בנקאית היא למעשה משכנתא לכל דבר, תמורת דירה (או נדל"ן בעל ערך אחר), ומאחר שלגוף שנותן את הכסף יש רמת ביטחון גבוהה – נדל"ן הוא ערבות מצוינת לכך שהוא לא יפסיד את הכסף – גם התנאים יהיו טובים יותר.
עוד גופים שעשויים להעניק הלוואה למוגבלים בבנק הם אותם גופים פיננסיים שמנהלים קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים וקופות גמל. במקרה זה הערבות להחזר ההלוואה הוא הסכום שצבר האדם בקרן הפנסיה שלו, וליתר דיוק חלק ממנה, וגם כן הריבית תהיה נמוכה יחסית.
בכל מקרה מומלץ למוגבלים בבנק לבקש הלוואה רק אחרי קבלת ייעוץ מקצועי ממומחים בתחום האשראי והמשכנתאות, כדי לא להסתכן יתר על המידה ולהרע את המצב הכלכלי.
Comments are closed.