כל חברה ציבורית בישראל, צריכה לעבוד על פי הגדרות פעילות ברורות מאוד, שנכתבו בחוק ומחייבות את העובדים בכל דרגי הביצוע השונים. בראש הפירמידה מנהלים את החברה קבוצת חברי הדירקטוריון, המנהלים את החברה על פי ראות עיניהם ונושאים אישית באחריות לפעולות החברה ברמה האסטרטגית. מסיבה זו, דירקטוריון בחברה הוא אחד ממוקדי השליטה והכוח הכי חשובים שקיימים והפעילות שבו מנותרת ומתועדת לאורך כל הדרך. בעת משבר, התיעוד יכול לשמש את העוסקים במלאכה במציאת האחראיים לפעולות או החלטות שגויות שקבצו אני דירקטוריון בחברה.
שלושה תחומי אחריות מרכזיים של דירקטוריון בחברה
דירקטוריון בחברה הוא הגוף המוביל של החברה, ומתוף כך הוא אחראי לכמה וכמה מטלות חשובות:
- קבלת החלטות בזהירות ובאחריות המתבקשת. חברי ההנהלה נדרשים כל העת לקחת החלטות, קטנות וגדולות, שיכולות להשפיע על עתיד העובדים והצרכנים של השירותים והמוצרים. ולכן, מוטלת עליהם האחריות לפעול בצורה זהירה ולא הם יישאו באחריות ישירה.
- טיפול בנושאי המשקיעים ובלי השליטה בחברה. כדי לשלוט בכל התחום הכלכלי, נדרשים אנשי הדירקטוריון לבחון כל העת את הקשרים בין מנהלים, עובדים ומשקיעים בחברה ולצמצם היתכנות לעבירות מס או טוהר מידות שונות.
- יצירת אסטרטגיית פעולה לטווח הרחוק של פעילות החברה. כל חברה צריכה ליצור לעצמה את שלבי העבודה לעתיד וזו היא המשימה העיקרית של דירקטוריון בחברה.
מתווים את הדרך האסטרטגית לפעילות החברה
לאורך שנות הפעילות הדירקטור בוחן באופן אישי אלמנטים בפעילות החברה ולוקח על עצמו אחריות וסמכויות טיפול בנושאים שונים. לכל אחד מחברי הצוות תחום אחריות אישי, וגם בעת הצבעה על נושאים שנוגעים לכלל החברה, יש לדירקטורים אחריות אישית לנעשה בתוך החברה. וזאת, כדי לשמור על פעילות חברה תקינה ולמזער ככל האפשר את ההתקשרות הבלתי חוקית בין גורמי הון חיצוניים לחברה. הבחירה בחברי דירקטוריון היא בחירה שמחייבת היכרות מעמיקה עם המועמד ובחינות רקע אודות הקשרים והכישורים שלו, כדי לשמור על אווירת עבודה "כשרה" ומיטיבה ולהביא את החברה למצב שיא ההצלחה בצורה טובה ומקצועית.
Comments are closed.