לפני שאתם קונים בגדי קרייריסטים ועט מיוחדת להחתים לקוחות, חובה על כל מתווך פוטנציאלי לדעת מה הוא צריך לפני שהוא מוציא תעודת מתווך:
לרשם המתווכים קריטריונים שונים למי יכול להיות מתווך בישראל. החוק בישראל קובע כי קבלת רישיון תיווך מותנה בתנאים הבאים:
סעיף 5(א) לחוק המתווכים מונה את 6 התנאים לקבלת הרישיון, למי שהינו:
- אזרח או תושב של מדינת ישראל או שהוא תושב חוץ שניתן לו היתר כדין לעבוד בישראל.
- מלאו לו 18 שנים.
- הוא אינו פושט רגל.
- הוא לא הורשע בביצוע עבירה שיש עמה קלון בחמש השנים שקדמו להגשת הבקשה.
- אם הוטל עליו מאסר, לרבות בעבירה שאין עמה קלון, הוא סיים לרצותו לפחות שלוש שנים לפני הגשת הבקשה כאמור.
- הוא עמד בהצלחה בבחינה לקראת קבלת רישיון תיווך במקרקעין (להלן – בחינה).
איך מוציאים רישיון תיווך?
הוצאת רישיון התיווך הוא הליך ביורקרטי שבלעדיו לא ניתן לעסוק במקצוע. כדי לעסוק במקצוע יש לקבל תשובה חיובית כי עברתם את מבחן רשם המתווכים, לאחר מכן עליכם לשלם את אגרת הרישוי. שימו לב, כל עוד לא שולמה אגרת רישיון תיווך אינכם רשאים לעסוק בתיווך נדל"ן.
מועמדים לבחינת הרישוי, אשר עברו את המבחן צריכים לשלוח את טופס הבקשה בכתב עבור רשם המתווכים. במקביל מבצע רשם המתווכים בדיקה מול מחלקת תעודות יושר במשטרת ישראל ומול הכונס הרשמי וזאת בכדי לאשר או לשלול את המועמדים לעסוק בתיווך נדל"ן.
אם אין בעיות מיוחדות, המועמדים מקבלים שובר לתשלום, התקף עד לתום השנה מרגע התשלום.
איך לומדים למבחן רשם המתווכים?
בשוק ישנם מגוון קורסים בתחום הנדל"ן המקנים יתרון לאלו הלומדים במסגרתם, בטרם יעסקו במקצוע. מרבית המסלולים מקנים מידע מעשי לפעילות בשטח וכן כיצד לאתר הזדמנויות טובות. איגוד המתווכים מציע תוכנית לימודי נדלן מקצועית הכוללת מגוון רחב של קורסים כגון: ליווי פיננסי לבנייה ויזמות, הגנה משפטית בעסקאות נדל"ן, מבוא למשכנתאות, בדיקת השוק וסביבת הנכס, מיסוי מקרקעין, מס שבח ומס רכישה, ניהול מו"מ אפקטיבי בנדל"ן ויישומיו בשטח, שיפוץ והשבחת נכסים ועוד.