אם בעבר (היחסית רחוק כבר) מועדוני סנוקר נחשבו מפוקפקים הרי שכיום מדובר בצורת בילוי נפוצה ומקובלת מאוד בקרב פלחי אוכלוסייה רחבים. למעשה, משחקי הביליארד השונים (סנוקר הוא אחד הסוגים של הביליארד) הפכו כה פופולריים עד שגם בבתים פרטיים רבים ניתן למצוא שולחן סנוקר מקצועי, וגם בצימרים ובווילות האירוח תוכלו למצוא במקרים רבים שולחן שכזה.
מהו הגודל האופטימלי של שולחן סנוקר?
שולחנות סנוקר נמדדים בפיט, יחידת מידה השווה ל-30.48 ס"מ (12 אינצ'ים, כשככל הנראה המקור ליחידת המידה הוא אורך כף רגלו של אדם בוגר). שולחן סנוקר קטן יחסית הוא של 6 פיט, וישנם גם שולחנות של 8 פיט, 9 פיט ואפילו 12 פיט.
כדי ליהנות ממשחק סנוקר כהלכתו ההמלצה היא לבחור שולחן של לפחות 8 פיט והמהדרין אפילו יציבו רף תחתון של 9 פיט.
בכל מקרה חשוב לזכור שהשולחן צריך להיכנס לחדר בו הוא מיועד לשכון וגם להשאיר מספיק מקום מסביבו כדי שהשחקנים השונים יוכלו לנוע בחופשיות. עבור שולחנות סנוקר 9 פיט נדרש חדר שמידותיו הן לכל הפחות 4.2 מ' על 5.5 מ'.
המשטח
פרמטר חשוב נוסף הוא המשטח עליו מתנהל המשחק. ראשית יש לבחור חומר גלם, כשעץ אמנם מאפשר ייצור שולחן קל לניוד וכזה שנהנה גם מעלות נמוכה יחסית, אולם רמת הדיוק שלו אינה מרבית והדבר עלול לפגום בהנאה מהמשחק.
שולחן שיש לעומת זאת מבטיח דיוק עילאי ועל כן מומלץ, ובוודאי למי שמתייחס ברצינות לסנוקר.
מבחינת העובי, כדאי להעדיף את השולחנות שעובי המשטח שלהם הוא 4 ס"מ (ישנם גם שולחנות סנוקר עם משטח בעובי 2.5 ס"מ).
מסגרת ודפנות
עוד פרמטר הוא החומר שממנו יוצרו הדפנות והמסגרת, כשהאופציות הרווחות הן MDF (עץ מתועש) ועץ מלא.
מסגרות MDF אמנם מובילות לשולחן סנוקר זול יותר, אולם מסגרת שכזו עלולה להתעוות לאורך הזמן, כך שבסופו של דבר האופציה המשתלמת יותר, כלומר זו שמבטיחה יחס עלות תועלת כדאי יותר, היא העץ המלא. עוד כדאי לציין בהקשר זה כי MDF עלול לפלוט חומרים מזיקים לבריאות.
Comments are closed.