כאשר אתם מועסקים במקום עבודה או מעסיקים עובדים הרי שאתם ממתנהלים, בין היתר, תחת דיני עבודה שנחקקו על ידי ממשלות ישראל לדורותיהם. דיני עבודה הם אלו הקובעים את מערכות היחסים ביניכם ובין הגורמים מולם אתם מתנהלים. כל מערכת הדינים נחשבת למורכבת מאוד, ולהלן 5 דברים שלא ידעתם על דיני עבודה
>למדו מתי מגישים תביעה ייצוגית
- מערכת דינאמית – מדובר על מערכת דינאמית אשר החוקים בה משתנים במהירות רבה, יחסית. זאת, בגלל השינויים התכופים בחברה, בכלכלה, בפוליטיקה ועוד.
- עובדים ומעסיקים – החוקים מחייבים את שני הצדדים וגם מגינים עליהם. למרות שהרושם הראשוני הינו שהמעסיקים הם אלו הנתבעים יותר, הרי שקיימות הפרות רבות גם מצד העובדים וכל אחד יכול לתבוע את מי שלדעתו פגע בו.
- הגנה מפני פגיעות בזכויות סוציאליות – חוקים רבים מכוונים למניעת פגיעה בזכויות סוציאליות מאחר והן מהותיות ביותר ומהוות, במקרים רבים, משענת כלכלית של העובדים.
- דיני עבודה מקיפים עם התייחסות מודרנית – דיני העבודה מקיפים מאוד ונוגעים במערכות יחסים בעבודה שבין עובדים למעסיקים העלולים לפגוע במי מהאנשים. בין היתר: הטרדה מינית, אפליית נכים וכדומה. חוקים רבים נותנים מענה לסיטואציות מודרניות המתרחשות בחברה הישראלית.
- תהליך תביעה – המערכת הינה גמישה ומאפשרת הגעה להסדרים בגין תביעות מבלי להגיע לבית משפט. מכאן שתהליך התביעה יכול להיות מורכב או פשוט יותר. מומלץ לחשב מראש את סיכויי התביעה, לנסות להגיע לפשרה מוקדמת כאשר הדבר ניתן, כדאי וכדומה.
מומלץ לכם לקבל ייצוג מקצועי של עורך דין בעל מוניטין בתחום (כפי שפונים אל עורך דין הוצאת דיבה במקרה של הוצאת דיבה). זאת בשל המורכבות של התחום. הוא יכול לייעץ, לבדוק כל תיק לגופו עם מידת הכדאיות לתביעה, לייצג בהליכי שימוע, וכמובן, בבית משפט. הכול לטובת הלקוח.
Comments are closed.