ראשית, אם זומנתם לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כדאי שתדעו שמדובר על זימון חוקי והמכון יכול להחליט בהתאם לנתונים שונים איזה נהג לזמן ואת מי לא לזמן. שנית, הבדיקות שנערכות כאן הינן אינדיבידואליות שכן המכון בודק כל נהג שנלקח ממנו הרישיון בהתאם לבעיה שממנה הוא סובל. אחרי הבדיקות המכון רפואי לבטיחות בדרכים יהיה מחויב לתת לך תשובה, כאשר האופציות הן שתיים:
- התשובה תקינה והנהג יקבל בחזרה את רישיון הנהיגה
- התשובה שלילית והרישיון נפסל
חשוב לדעת בדרך כלל המכון יפרט ויסביר האם מדובר היה על בעיה נוירולוגית, כרדיולוגית או כל בעיה אחרת אך יש גם מקרים שבהם הוא לא יגיד במפורש את הסיבה וזאת כדי לשמור על פרטיותך.
מה עושים במקרה והתשובה שלילית?
מה עושה אדם שזומן אל המכון, עשה את כל הבדיקות וקיבל תשובה שלילית? האם עליו לקבל את הדין ולהשלים עם כך שרישיון הנהיגה שלו נפסל או נלקח ממנו? התשובה היא כמובן שלא, שכן בדיוק ברגע הזה ניתן להגיש ערער ולהגיע לוועדה שתבדוק מחדש את הדברים. מה שכן, בנקודה הזאת כדאי לעצור ולדעת שיש משמעות לשאלה איך אתה מגיש את הערער, איזה מסמכים אתה מציג ואפילו מתי אתה עושה זאת. לכן אנחנו ממליצים לך לא להתמודד לבד מול המערכת אלא לפנות לעורך דין שיוכל לסייע לך לכל אורך הדרך.
איזה עורך דין יגדיל את הסיכוי שתקבל מחדש את הרישיון?
אין ספק שכפי שקורה בתחומים אחרים, גם כאן המקצועיות והניסיון של עוה"ד חשובים. הוא האדם שהולך לייצג אותך בתהליך הזה ולכן חשוב שתפנה רק אל אדם שיכול להוכיח לך גם הצלחות שלו בעבר. כך תדע שאתה במקום הנכון וכי איש המקצוע שמלווה אותך באמת עושה הכול כדי שתצא עם הרישיון שלך. יש לקחת בחשבון, עם זאת, כי שום דבר לא בטוח ועלול להיות שבסופו של דבר, למרות הפניה לועדת הערער, לא תקבל בחזרה את הרישיון. מצד שני, בהרבה מהמקרים הערער כן מצליח ולכן אין סיבה לוותר על כך מראש.
Comments are closed.