בכל סיטואציה משפטית בה אנחנו עומדים, כדאי לבחון היטב האם כדאי לנו לפנות אל בית המשפט להגשת תביעה. הדבר חשוב עוד יותר כאשר מדובר בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, אשר עלולה לעיתים להיות לא משתלמת. אז מתי ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית? הנה כל הפרטים.
הגדרת רשלנות רפואית
לפעמים אנחנו עלולים לחשוב כי הצוות הרפואי במרפאה או בבית החולים נהג לא כשורה. אך חשוב לדעת, כי מה שנראה לנו כרשלנות רפואית, אינו תמיד נכון. רשלנות רפואית מתקיימת כאשר הצוות הרפואי פעל בצורה בלתי זהירה אשר גרמה נזק. על מנת שנוכל לדעת האם אכן התקיימה רשלנות רפואית, יש לקבל חוות דעת מרופא מומחה באותו התחום, ורק לאחר מכן נוכל לבחון האם כך הם פני הדברים. כאשר נוצרה פגיעה גופנית חד משמעית כתוצאה מפעולה רפואית, הרי שמדובר ברשלנות רפואית.
הוכחת נזק
על מנת שנוכל לתבוע בגין רשלנות רפואית, הרי שיש צורך להוכיח כי נעשה נזק. פעולה רפואית אשר לא גרמה לנזק משמעותי, אינה רשלנות רפואית. במידה ונעשתה פעולה רפואית אשר פגעה בבריאות של המטופל, הביאה לכדי מצב של נכות או פגיעה גופנית, הרי שבוודאי נוכל לתבוע, הן את הצוות הרפואי והן את המוסד הרפואי. חשוב לדעת, כי יש צורך בהוכחה חד משמעית בה הפגיעה הינה תוצאה ישירה של הפעולה הרפואית.
כדאיות כלכלית
מרבית מתביעות רשלנות רפואית נעשות באמצעות תשלום לעורך דין על בסיס אחוזים מן התביעה. לכן, חשוב מאוד לבצע חישוב מוקדם ולבחון את המקרה בפרמטרים כלכליים. האם אנחנו רוצים להיכנס לתביעה אל מול מוסד רפואי בעבור כמה שקלים בודדים? או שמא יש לפנינו תיק רציני, בו התקיימה פגיעה בגוף, בין אם זמנית ובין אם קבועה, המחייבת סעדים ופיצויים כספיים.
את כדאיות הגשת התביעה ואחוזי ההצלחה שלנו בתביעה יש לבדוק מול משרד עו"ד מוביל כמו פייפר כהן http://fclaw.co.il למשל המתמחים בתחום רשלנות רפואית. על ידי בחינה של התיק, נוכל להעריך את המקרה הספציפי שלנו ואת היכולת שלנו להוכיח בבית המשפט כי התקיימה רשלנות רפואית המחייבת פיצוי וזיכוי כספי.
Comments are closed.