במשך שנים רבות, תושבי הקריות, בין אם זה קרית ביאליק, קרית חיים, ואחרות, אשר ממוקמות ליד חיפה, כשהם רצו לבלות, הם נאלצו לצאת לעיר הגדולה שליד, חיפה. מן הסתם, זה פגע בהם מבחינה כלכלית, וכן פגע בעסקים המקומיים המצומצמים שפעלו באותם יישובים, הרי אם כולם נוסעים לחיפה, מי יבוא אליהם?
אך עם השנים המצב השתנה, יותר ויותר מקומות בילוי ובתי מסחר נפתחו בקריות, בין עם זה בקניונים, מרכזי קניות ואזורי תעשייה ובין אם זה ברחובות היישובים. בין היתר, נפתחו עסקים מקומיים חדשים ולצידם נפתחו סניפים של רשתות ארציות, אשר פתחו סניפים בחיפה וכן בקריות, ובכך המקומיים לא היו צריכים לנסוע לחיפה בשביל ליהנות ממה שיש לאותן רשתות להציע.
כיום אפשר למצוא בקריות שורה ארוכה של סניפים מהרשתות המובילות והגדולות בישראל, כך למשל אפשר למצוא סניפים של רשתות מזון מהירות, כולל רשתות בשר, גלידה, אוכל איטלקי וכן רשתות של סושי בקריות.
עד שנות התשעים, המאכל סושי לא היה כמעט נוכח במטבח הישראלי. בעשור זה החלו להיפתח בישראל מסעדות יפניות רבות ובהמשך גם סושיות קטנות שכל התפריט שלהן היה מבוסס על סושי בסגנון יפני עם שילובים מהמטבח הישראלי. זה אומר, סושי עם הרבה ירקות ודגים אשר קל להשיג בישראל.
עם הזמן, נפתחו כאמור רשתות של סושי בישראל, אשר פתחו סניפים בכל רחבי הארץ ובין היתר גם בקריות. ההיגיון שעמד מאחורי צעד זה, מאחר ומדובר ביישובים לא קטנים, אז במקום לוותר על הקהל שמתגורר שם או לצפות ממנו להגיע לחיפה ולערים גדולות אחרות בצפון, אז הרבה יותר נכון לפתוח סניפים באותם יישובים ובכך לאפשר לקהל המקומי ליהנות ממה שנהנים בכל בארץ, וכן הרשתות יכולות להרוויח קהל לקוחות חדש.
כמו רשתות מזון אחרות, גם רשתות סושי בקריות מציעות תפריט אחיד בכל הארץ, זה מאפשר להן ליצור אחידות אשר טובה גם ללקוחות שכן, לקוח שמתגורר בקרית מוצקין ומכיר את התפריט של רשת הסושי המקומית, אם הוא ימצא סניף של אותה רשת בעיר אחרת, הוא ידע למה לצפות ומדוע משתלם לו להזמין ממנה אוכל. הרשתות מציעות תפריט עשיר שכולל מלבד סושי גם, נודלס, אוכל מוקפץ, סלטים, מרקים ועוד מגוון מאכלים טעימים.
Comments are closed.