כורכומין הוא המרכיב הפעיל בתבלין שאנו קוראים לו "כורכום". תבלין זה מוכר גם בהודו וסין כבר אלפי שנים ונחשב לבעל סגולות מרפא רבות. אפשר למצוא אותו גם במאכלים, כמו הקארי ההודי, חרדל, וגם בחוויאג' התימני. הוא מוכר כתבלין ואפשר להוסיף אותו לסלטים, סנדוויצ'ים, מרקים, אורז ופאסטות שונות. הכורכום הוא צמח ממשפחת הזנגווילים (ג'ינג'ר) וצורתו דומה לו. מחקרים מראים שהמרכיב הפעיל בכורכום, הלא הוא הכורכומין, שנחשב לתופעת פלא והוא בעל סגולות רפואיות רבות ומסייע בשמירה על מצב תקין של הגוף. עם זאת, אין תשובה חד משמעית לגבי סגולותיו אבל יש דיווחים רבים על הצלחות ושיפור במצב האנשים שנטחלו אותו בזמן שהם מתמודדים עם בעיות רפואיות שונות.
לכורכומין יש יתרונות רבים והוא נחשב כגורם מסייע למערכת החיסון וכן מסייע ספציפית במניעת סרטן, דלקת מפרקים ותורם למערכת העיכול. יתרונות אחרים הם סיוע בהקלה במקרה של דלקת מפרקים ותרומה לאיזון רמת הסוכר בגוף בשל השפעתו של הכורכומין על ויסות האינסולין. יתרון אחר הוא בניקוי הכבד מרעלים ושיפור בזרימת הדם. מחקרים מראים גם שכורכומין מסיע בהתגברות על דיכאון, חרדה ופוסט טראומה ומסייע לספיגת נוגדני חרדה בגוף.
ברכישת כורכומין באתר כליל הטבע עלינו להבחין שלא מדובר בכורכום אלא בחומר עצמו ולכן להקפיד על כך שנרכוש כורכומין באבקה, משום שלאבקת כורכום אין שום ערך בריאותי. לכן נדרשת בדיקה של רמת הכורכומין לפני רכישת האבקה, ואין טעם לרכוש כמויות גדולות של כורכום אם רמת הכורכומין מזערית. ספיגה אפקטיבית בדם דורשת גם את המרכיב הנקרא "פפרין", שמטרתו הובלת הכורכומים אל הקיבה. כורכומין הוא תופעת פלא בשל הסגולות הרבות שלו במחיר שווה לכל נפש. הוא מופיע בצורת אבקה וכמובן שלפני הטיפול בו יש לפנות לרופא המשפחה כדי ליידע אותו ולהתייעץ האם כאי להשתמש בו ובאיזה כמויות ותדירויות. שימוש מופרז בכורכום ובכורכומין אינו מומלץ מבחינה בריאותית ואין טעם "להתמכר" לתבלין. הסכנות של שימוש מוגבר בכורכומין הן קלקול קיבה וגם מחלות כבד וכן עצירות והתייבדות. לכן חשוב לשמור על מינון מתאים.
Comments are closed.